Een helpende hand die tijdens een onverwachte gebeurtenis leidt tot een nieuwe kans

Zorgen dat medewerkers zich ontwikkelen waardoor we als organisatie optimaal kunnen presteren, dat is waar Randstad RiseSmart voor staat. Ondanks dat het voor een medewerker ontzettend spannend kan zijn om een organisatie te verlaten, brengt dit ook mooie kansen voor een nieuw begin. Binnen de outplacement dienstverlening van Randstad RiseSmart krijgt iedere deelnemer een passend team van drie experts naast zich die op een betrokken wijze met de deelnemer aan de slag gaan. Dit zorgt ervoor dat de deelnemer zelfredzaam wordt en in staat is een specifieke unieke kans op de arbeidsmarkt te vinden. Dat de aanpak werkt, blijkt ook uit de cijfers: 90% van de outplacementkandidaten vindt een nieuwe uitdaging tijdens het traject, waarvan 71% tegen hetzelfde of zelfs een hoger salaris. Ben jij nieuwsgierig geworden? Lees dan dit prachtige persoonlijke verhaal van één van onze deelnemers.

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als professional binnen het bankwezen, besloot Hans (de naam in deze tekst is gefingeerd) dat het tijd werd voor een stap bij een andere organisatie. Een kans waarbij hij persoonlijk mocht meebouwen aan de organisatie en daardoor op professioneel en persoonlijk vlak veel over zichzelf leerde. Echter, ontwikkelen gebeurt niet alleen buiten de organisatie. Binnen de organisatie zijn ook vaak mooie mogelijkheden. Zo begon Hans aan een nieuwe kans op een andere dynamische afdeling. Vol enthousiasme, vol energie. Maar toen gebeurde er iets wat de hij niet zag aankomen.

Geheel onverwachts kreeg Hans te horen dat hij boventallig zou worden vanwege het wegvallen van zijn functie. “De grond zakte onder mijn voeten vandaan, ik was boos, teleurgesteld, aangeslagen. Waarom ik?”. De onzekerheid die zomaar op je pad komt, nadat je je jarenlang heb ingezet voor de organisatie. Dat doet wat met ja als mens.

Ondanks deze tegenslag, gaat het leven door. Hans verteld: “Na bezinning en de scherven bij elkaar geveegd te hebben, ben ik begonnen aan de fase om een andere uitdaging te vinden. Ik heb gekozen voor een begeleidingstraject van werk naar werk door Randstad RiseSmart”. Dit traject start met een intakegesprek met de coach (één van de experts) en een plan van aanpak. Maar dat is pas het begin, zo vertelde hij: “Je krijgt toegang tot een persoonlijke site boordevol informatie, tips, en trainingen. Bijvoorbeeld over het maken van een goed cv, het maken van een pitch en intervisiegesprekken. De intervisiegesprekken heb ik als zeer nuttig ervaren. Het delen van ervaringen met andere mensen op het gebied van bijvoorbeeld solliciteren, helpt je veder te komen.”

De zelfreflectie, inzet en openheid van deze deelnemer in combinatie van de juiste ondersteuning van Randstad RiseSmart en een periode van het volgen van webinars, trainingen, solliciteren, afwijzingen en gesprekken, kwam daar het prachtige resultaat: “Ik heb een mooie nieuwe uitdaging gevonden. Bij deze wil ik mijn coach en haar collega’s van Randstad RiseSmart bedanken voor de begeleiding en wil ik mijn oude werkgever bedanken voor het bieden van de faciliteiten om van werk naar werk begeleid te worden.”

“Natuurlijk doe je het zelf, maar zonder goede handvatten kom je er niet.”

Voor alle medewerkers die ook te maken krijgen met boventalligheid heeft Hans nog een belangrijke tip: “Verwerk je teleurstelling, boosheid en pak de draad daarna weer op. Met de tools die Randstad RiseSmart biedt vind je zeker een andere uitdaging!”.

22 Juni 2021

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen