blog

Een van onze deelnemers, een voormalig medewerker bij een grote verzekeraar vertelt graag over haar pad naar een nieuwe baan.

Mijn traject naar een nieuwe baan.

Sinds een aantal jaar is duidelijk dat het werk bij mijn bedrijfsonderdeel steeds verder afneemt. Er wordt van steeds meer collega’s afscheid genomen, dat maakt dat je wel serieus moet nadenken over een plan B voor wanneer je zelf boventallig wordt. Ik ben altijd al veel in de weer geweest met computers en heb altijd interesse gehad in IT, dus voelde het voor mij logisch om een omschakeling naar IT te maken. Omdat ik al lang niet meer gestudeerd had, wilde ik de lat ook niet meteen te hoog leggen, en ben ik september vorig jaar begonnen met een brede MBO opleiding ICT beheer. Dat is een opleiding van een jaar, die wordt aangeboden door NCOI.

Reorganisatie én re-integratie

In oktober kreeg ik het bericht dat ik boventallig zou worden. Oorspronkelijk per 1 november 2020, maar omdat ik herstellende was en nog geopereerd moest worden werd ik voor mijn re-integratie in eerste instantie begeleid door een medewerker van HR Health. Zij heeft me enorm geholpen om voor de re-integratie te kijken wat ik zou kunnen doen in combinatie met mijn opleiding. Zo hoopte ik dat wanneer mijn begeleidingstraject in zou gaan, ik een beetje meer ervaring zou hebben, om een betere kans te hebben op de arbeidsmarkt. Via haar bemiddeling heb ik van een IT bedrijf een serverkast, laptop, switch en toebehoren kunnen lenen om een netwerk te maken, en zo de eerste module voor het examen te kunnen afronden.

Mijn keuze voor RiseSmart

Per 1 februari 2021 ging uiteindelijk mijn begeleidingstraject in. Voor de begeleiding heb ik gekozen voor Randstart RiseSmart. Op de website van RiseSmart staan onder andere goede tips over het voeren van een sollicitatiegesprek, daar heb ik zeker wat aan gehad. Ook staan er tips voor het maken van een goede brief en cv. Je kan ook sollicitatieworkshops en webinars volgen, en je krijgt veel suggesties van vacatures binnen je interessegebied, opleiding en ervaring. Maar bovenal krijg je een ervaren coach toegewezen die je helpt in je zoektocht naar een andere baan.

Een (onverwachte) vliegende start

Mijn eerste gesprek met mijn coach Sophie Oonk van Randstad RiseSmart was heel prettig, ik kon al mijn vragen goed bij haar kwijt. Tussen neus en lippen door had ik haar verteld dat ik mijn eerste sollicitatie diezelfde week maar meteen de deur uit had gedaan. Bij een gemeente vlakbij mijn woonplaats zochten ze namelijk een helpdeskmedewerker. De opleidingseisen in de vacature kwamen erg overeen met de opleiding die ik volg, en ondanks dat ik nog niet klaar ben heb ik toch maar gesolliciteerd onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’.

Ik was dan ook enorm blij verrast dat ik vlak daarna werd gebeld door een HR medewerker van de gemeente dat ze mij wilden uitnodigen voor een gesprek. Dat was een sollicitatiegesprek met vier personen, via teams. Ik was ontzettend nerveus, na 24 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt te hebben was ik vergeten hoe het is om een sollicitatiegesprek te voeren! In het gesprek ben ik eerlijk gebleven, en heb ik gezegd dat ik nog maar net kom kijken binnen de IT en dat ik nog veel te leren heb. Na het eerste, prettige gesprek kreeg ik het bericht dat ik was uitgenodigd voor een tweede gesprek, en vlak daarna kreeg ik het goede nieuws: ik ben aangenomen! Per 1 april begin ik bij de gemeente als helpdeskmedewerker.

Sophie heeft me vervolgens ook nog geholpen met tips voor het voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek, dat was ook erg prettig want zo ben je toch veel beter voorbereid. Bovendien kon ik nog gebruik maken van het opleidingsbudget. Na het afronden van de MBO opleiding ICT beheer ga ik door met CompTIA A+, en in september begin ik met de HBO leergang Netwerkbeheer van anderhalf jaar.

En zo besluit ik mijn verhaal. Ik heb er altijd tegenop gezien om boventallig te worden. Het is ook best spannend, mijn vertrouwde wereldje stond opeens op zijn kop en ik had geen idee hoe het verder zou gaan. Maar terugkijkend is het me niet tegengevallen. Het heeft me ook nieuwe kansen geboden, en ik heb er veel zin in om een nieuw avontuur aan te gaan!

31 March 2021

Neem contact op met een expert

Ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen