Veranderingen in organisaties zijn onvermijdelijk en afscheid nemen van medewerkers hoort daar bij. Organisaties die durven te investeren in outplacementbegeleiding, plukken daar altijd de vruchten van. Ze voorkomen gedwongen ontslagen, die bijna altijd leiden tot een hoger personeelsverloop, lagere productiviteit, inkomstenverlies en kostbare rechtszaken. Het bieden van goede outplacementbegeleiding toont aan dat je als organisatie waarde hecht aan het welzijn van je medewerkers, zelfs in moeilijke tijden.

In dit e-book leggen we uit wat outplacement is en uit welke verschillende onderdelen het bestaat. Daarnaast geven we je tips om de impact van een reorganisatie zo klein mogelijk te maken op je eigen medewerkers, je employer brand en daarmee op de bedrijfsresultaten. We geven onder andere antwoord op de volgende vragen: 

  • Hoe bereid je een reorganisatie voor?
  • Hoe bied je vertrekkende medewerkers toekomstperspectief? 
  • Hoe geef je tijdens een reorganisatie en het outplacementtraject vorm aan goed werkgeverschap?

RiseSmart begeleidt al meer dan 20 jaar medewerkers van werk naar werk. We helpen jouw medewerkers te ontdekken waar hun talent het best tot zijn recht komt! Download hier ons e-book of neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

download e-book

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen