publiek-private samenwerking.

Werk moet er zijn voor iedereen. Het is zoveel meer dan alleen een inkomen. Het geeft je voldoening, zelfvertrouwen en trots. Vanuit Randstad Baanbrekend werken we daarom nauw samen met gemeenten, publieke partners en werkgevers. Samen richten we ons op uitstroom uit de bijstand en een inclusieve arbeidsmarkt.

onze aanpak

Uit ervaring weten we dat het begeleiden en bemiddelen van inwoners uit de bijstand om gespecialiseerde kennis vraagt. We richten ons daarom op zowel de persoon, de omgeving en zijn of haar wensen. Samen met de adviseur creëren we een uniek programma dat hierop is ingericht. Onze adviseurs hebben gemiddeld meer dan tien jaar ervaring in coaching en arbeidsmarktbemiddeling. Daarnaast beschikken ze over specialistische kennis omtrent uitdagingen in de doelgroep, zoals schulden of laaggeletterdheid. 

Als grootste kenniscentrum van de arbeidsmarkt hebben we inzicht in vraag en aanbod in de lokale markt. Dankzij arbeidsmarkt- en onderzoeksdata weten we waar de kansen liggen voor talent. Bij Baanbrekend is ons uitgangspunt altijd werk. Met deze dienstverlening bieden we per kandidaat een maatwerktraject waarin we bespreken welke route het meest passend is. Tijdens het traject zetten we diverse trainingen en webinars in, welke de kandidaat zowel live als online kan volgen.

de voordelen van onze samenwerking

We maken het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen vanuit de bijstand aan werk te helpen. Onze aanpak is naast mensgericht, gebaseerd op harde cijfers van jarenlange Baanbrekend dienstverlening in wel 40 gemeenten. Bij ruim 10 projecten ging het om de plaatsing van 250+ kandidaten en 80% is na een jaar nog aan het werk. 

  • samenwerking gemeenten

We geloven in de meerwaarde van publiek-private samenwerking. Door de kennis van de gemeente en ons team te combineren, verhogen we de kwaliteit van de dienstverlening aan de doelgroep. 

  • netwerk en kennis van de arbeidsmarkt

Randstad beschikt als grootste HR dienstverlener van Nederland over een uitgebreid netwerk van regionale en landelijke partijen, variërend van UWV en regionale werkcentra tot bedrijven, onderwijsinstellingen en opleidingsinstituten. 

  • specialisten op elk terrein

Onze adviseurs hebben ieder specialistische kennis omtrent uitdagingen in de doelgroep, zoals schulden, psychische problematieken of verslaving. Zij helpen de kandidaat bij elk facet uit hun loopbaan.

impact baanbrekend

Via Baanbrekend stromen werkzoekenden niet alleen uit naar Randstad banen, maar ook naar werkgevers in de regio en andere uitzendorganisaties. We richten de uitstroom samen met de gemeente of arbeidsregio in en gebruiken daarbij onze gezamenlijke kennis en netwerk. De baanbrekend doelgroep kun je gemakkelijk vinden via FirstLook, het netwerk van actief werkzoekenden via Randstad RiseSmart. Zo vergroten we de kans op een nieuwe baan. En met succes: in tien jaar vonden al meer dan 30.000 inwoners uit de bijstand via ons traject een baan!

Wil je graag iets betekenen voor de baanbrekend doelgroep of denk je dat zij iets kunnen betekenen voor jou? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen