wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat over jouw medewerkers. Over hun positie op de arbeidsmarkt en hoe zij in iedere levensfase aansluiting vinden én houden bij het werk dat ze doen. Werken aan duurzame inzetbaarheid zorgt ervoor dat je als bedrijf aansluiting houdt bij de economische en technologische ontwikkelingen in je branche. Zo ervaren jouw medewerkers meer plezier in het werk, zijn ze productiever en minder vaak ziek. Hoe stimuleer en begeleid je dat als werkgever via RiseSmart?

begeleiding en coaching voor organisaties op hr-vlak.

via het di-traject van risesmart werken we richting de medewerkers vanuit 3 pijlers:

  • veranderkracht
  • zichtbaarheid
  • arbeidsmarktwaarde

Per medewerker maken we inzichtelijk hoe inzetbaar hij of zij is op de arbeidsmarkt. Hiervoor zetten wij de arbeidsmarktwaardescan in. Alles wat wij doen is meetbaar. Met RiseSmart is duurzame inzetbaarheid geen hol begrip, maar draagt echt bij aan de toekomst van je bedrijf en die van je medewerkers. En heeft iemand eenmaal gebruikgemaakt van RiseSmart, dan mag hij of zij er altijd gebruik van blijven maken. Een duurzaam steuntje in de rug dus!

duurzaam inzetbare medewerkers via risesmart.

andere hr-oplossingen van risesmart.

  • Re-integratie 2e spoor begeleidt medewerkers vanuit ziekte bij het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever.
  • Outplacementtraject voor een overstap van een medewerker naar een nieuwe baan buiten jouw bedrijf.

Neem contact op met een expert

Ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen