premobiliteit.

Wil je medewerkers voorbereiden op de veranderingen die komen? Dan is een pre-mobiliteitsprogramma waardevol voordat de outplacement start. Hierdoor stel je je medewerker in staat om zelf de regie te nemen. Bewustwording en activatie staan centraal. Denk bijvoorbeeld aan interventies voor medewerkers zoals een coachingsgesprek of workshops (bijvoorbeeld grip op verandering, mijn ideale baan, laat je cv voor je werken, netwerken, zo doe je dat!). We maken hier samen een programma op maat van, dat aansluit bij de behoefte van je medewerkers. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

de voordelen van outplacement via randstad risesmart

 • begeleiding door drie specialisten: coach, personal branding specialist & jobhunter
 • de medewerker voelt zich gesteund en gezien: dit draagt bij aan het zelfvertrouwen en hierdoor ook aan de kans van slagen 
 • een persoonlijke aanpak en toch niet gebonden aan plaats of tijd door de inzet van slimme technologie
 • onbeperkt online toegang tot een grote hoeveelheid handige documenten, tips en trainingen.

Lees meer over de impact van outplacement.

we begeleiden jouw medewerkers

Je werknemers verdienen de beste begeleiding, zo ook tijdens het outplacementtraject. Aan de hand van individuele coaching, een personal branding specialist, jobhunting, webinars en nog veel meer, krijgt je werknemer alle handvatten om die hij/zij nodig heeft voor het vinden van een (nieuwe) baan. 

zo werkt outplacement.

de kosten van outplacement

De kosten van outplacement verschillen per programma. We gaan met je in gesprek om uitleg te geven over onze pakketten, waar deze uit bestaan en welke het beste bij de medewerker past.

Er zijn 2 programma's:

 1. programma van Werk naar Werk
 2. programma Zelfstandig ondernemerschap

Een pakket bestaat meestal uit de volgende onderdelen:

 • voorlichtingsbijeenkomst
 • oriënterend gesprek
 • opstellen van het persoonlijk zoekprofiel
 • arbeidsmarktonderzoek
 • netwerken
 • solliciteren
 • projectmanagement

In het verleden nam de werkgever vaak het voortouw bij outplacement. Sinds de introductie van de transitievergoeding zien we dat werknemers nu ook steeds vaker voor outplacement kiezen. Een transitievergoeding is een vergoeding die de werknemer krijgt bij ontslag. Hiermee wordt de overstap naar een nieuwe baan verzacht, maar deze vergoeding kan ook worden ingezet voor outplacement. In dat geval is de transitievergoeding belastingvrij.

meer weten?

Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar de beste aanpak. Zij staan middenin de arbeidsmarkt, zijn specialistisch opgeleid én ervaren in het werken met doelgroepen die extra aandacht vragen. Wil jij ook het beste uit je medewerkers halen? Of ben je benieuwd naar onze best practices en maatwerkoplossingen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer! Bel of mail: accountdesk@nl.risesmart.com of 020-5691024.

 • Lees meer over: re-integratie 2e-spoor begeleidt medewerkers vanuit ziekte bij het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever. Meer informatie
 • lees meer over: duurzame inzetbaarheid om te zorgen dat je medewerkers bij blijven op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst.

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen