wat is re-integratie tweede spoor?

Re-integratie tweede spoor is het begeleiden van je langdurig arbeidsongeschikte medewerker naar nieuw werk buiten je organisatie. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter ben je als werkgever verplicht om goede verzuim- en re-integratiebegeleiding in te richten. Dat is niet eenvoudig. Een goed tweede spoortraject vraagt specialistische kennis, tijd en aandacht. Onze coaches hebben veel ervaring op het gebied van re-integratie tweede spoor en adviseren je bij de verschillende stappen van het traject. Met als doel de medewerker begeleiden, stimuleren en bewegen naar nieuw werk.

de voordelen voor je organisatie.

  • we leveren een trajectdossier dat in lijn is met de Wet Verbetering Poortwachter
  • we bieden specialistische kennis van de wet- en regelgeving over re-integratie tweede spoor
  • je medewerker krijgt activerende hulp van drie specialisten: een vaste coach, een personal branding specialist en een persoonlijke jobhunter
  • we bieden je medewerker nieuw perspectief en maken echte verandering mogelijk
  • een hoog succesratio: 50% van de medewerkers vindt een nieuwe baan via Randstad Risesmart 
  • een snelle doorlooptijd van gemiddeld 6.9 maanden 
  • 24/7 toegang tot onze portal met overzichtelijke rapportages

samen helpen we je medewerker weer aan nieuw werk.

Randstad RiseSmart helpt je om tweede spoortrajecten succesvol te doorlopen. Het vinden van een nieuwe baan voor je medewerker staat centraal. We bespreken samen de mogelijkheden en gaan op zoek naar een passende nieuwe functie. Hierbij ondersteunen we niet alleen je medewerker, maar ook jou als werkgever. Tijdens het traject volgen we de eisen van het UWV en zorgen we voor een trajectdossier dat hieraan voldoet. Zo voorkom je een hoge loonsanctie en stroomt je medewerker snel uit naar een nieuwe baan.

zo pakken we re-integratie tweede spoor aan.

Ons team heeft alles in huis om je medewerker zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van een baan buiten jullie organisatie. We gebruiken arbeidsmarktdata om een realistisch beeld te schetsen van de kansen en mogelijkheden voor diverse functies en branches. Aanvullend hierop adviseren we indien nodig over een bijpassend ontwikkelpad om de gewenste stappen te maken. 

Daarnaast hebben we direct toegang tot het grote netwerk van Randstad, Tempo-Team, Yacht en BMC. Zo maken we gebruik van het regionale en landelijke netwerk van de aan ons verbonden bedrijven van ruim 29.000 collega’s.

Bij de start van het tweede spoortraject spreek je met de coach en je medewerker verantwoordelijkheden en verwachtingen uit. De coach licht ook het wettelijke kader toe. Zo zijn de rollen in het traject vanaf het begin duidelijk en gaat het re-integratietraject goed van start. 

Ons tweede spoortraject bestaat o.a. uit een combinatie van individuele coaching, jobhunting, personal branding, intervisie en webinars.

Het traject bestaat uit vier onderdelen:

re-integratie tweede spoor: de kosten voor jou als werkgever.

We hanteren vaste prijzen voor ons re-integratietraject tweede spoor. Elke medewerker is uniek en iedere situatie is anders. Daarom wordt het traject na de intake ingericht op wat je medewerker nodig heeft. Zo bieden we altijd de juiste begeleiding.

meer weten over re-integratie tweede spoor?

Onze adviseurs helpen je meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeftes van je mensen. Ook vertellen we je graag meer over onze best practices en maatwerkoplossingen. Samen met jou kijken we naar de beste aanpak voor jouw situatie. Bel of mail ons: 020-5691024 of accountdesk@nl.risesmart.com.

neem contact op met een expert.

ontdek wat RiseSmart kan betekenen voor jouw organisatie en jouw werknemers.

contact opnemen